Δραστηριότητες
Εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη

Ημέρα Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων
Προβολή ταινίας και συνέντευξη με πρώην πολιτική κρατούμενη

Τετάρτη 17/4, 7μμ
ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)


Αγ. Παρασκευή
«Δεν σταματάμε»

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό οργάνωσε το «Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή» το Σάββατο 13/4 στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή δεκάδων συναγωνιστών/τριών. Ομιλητές ήταν οι Μοχάμεντ Αμπουάσαμπε από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος, ο Νίκος Κοσματόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βηρυτού, η Ελένη Παγκαλιά, δημοσιογράφος, ο Σωτήρης Λαπιέρης από το BDS Ελλάδος και Γιάννης Σηφακάκης από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο - Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. 

Ο Μοχάμεντ Αμπουάσαμπε μίλησε για το δράμα του Παλαιστινιακού λαού και για τις θηριωδίες του Ισραηλινού κράτους, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δύναμη της αντίστασης και τον αγώνα ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή. Ο Νίκος Κοσματόπουλος εξήγησε τις γεωπολιτικές ισορροπίες στο σήμερα, το πως αναδύθηκε ο σιωνισμός και τον ρόλο του Ισραήλ ως εργαλείο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από την ίδρυσή του. Η Ελένη Παγκαλιά μας θύμισε τον ρόλο της κυρίαρχης προπαγάνδας υπέρ του Ισραήλ και την καθημερινότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι. Ο Σωτήρης Λαπιέρης έφερε παραδείγματα της πολύμορφης ελληνικής εμπλοκής στο πλευρό του Ισραήλ, αλλά και μορφών αντίστασης πέραν του κινηματικού με στόχο την απονομιμοποίηση του Ισραηλινού απαρτχάιντ. Ο Γιάννης Σηφακάκης αναφέρθηκε στη δύναμη της Παλαιστινιακής αντίστασης και τις μεγάλες κινητοποιήσεις παγκοσμίως που έχουν πετύχει την απομόνωση και υποχώρηση του κράτους του Ισραήλ. Μίλησε επίσης για τη στήριξη που κερδίζει η λύση για ένα ενιαίο Παλαιστινιακό κράτος και τόνισε τη σύνδεση του αγώνα στο πλευρό των παλαιστινίων με τα υπόλοιπα κινήματα, θυμίζοντας το επόμενο ραντεβού στην πανεργατική απεργία στις 17/4.

Δεn σταματάμε να μιλάμε και να παλεύουμε για το δίκιο του παλαιστινιακού λαού, ή όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μοχάμεντ, «για το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν ταυτότητα». Για μια ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο.

Νίκος Τουρνάς, 
πυρήνας ΣΕΚ Αγ. Παρασκευής