Εργατικό κίνημα
Εκλογές στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Εκλογές Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού 18-19 Απρίλη
Στηρίζουμε Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

«ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης που δολοφονεί με την πολιτική της από τα Τέμπη μέχρι τα νοσοκομεία - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ, όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις - μονιμοποιήσεις - έξω οι εργολάβοι». Με αυτό το σύνθημα το Συντονιστικό Νοσοκομείων καλεί σε στήριξη της ΑΕΠΑ στις εκλογές για το νέο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Αγλαΐα Κυριακού, ενώ στην ανακοίνωσή του τονίζει: 

«Στο νοσοκομείο δόθηκαν πολλές μάχες την προηγούμενη διετία. Το Αγλαΐα Κυριακού ήταν κομμάτι του κινήματος της Υγείας, σε όλες τις απεργίες του κλάδου. Μεγάλοι αγώνες έγιναν και εντός νοσοκομείου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής κλινικής Παίδων, ενάντια στην υποστελέχωση των χειρουργείων. Την τελευταία διετία έγιναν συνελεύσεις, για να πάρουν τον λόγο και τις αποφάσεις οι εργαζόμενοι, το ΔΣ στάθηκε δίπλα σε κάθε συνάδελφο/φισσα προσπαθώντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα, ενάντια στις μετακινήσεις, τις ελλείψεις προσωπικού, την δυσλειτουργία και την απαξίωση. 

Σε όλες αυτές τις μάχες το Σωματείο του Αγλαΐα Κυριακού, με ηγεσία στο προεδρείο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και πρωτοστάτησε για το ξεδίπλωμα των αγώνων, την αλληλεγγύη και τον συντονισμό. 

Στις μάχες που δίνουμε για να υπερασπίσουμε το ΕΣΥ και τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτό, όλα τα τελευταία χρόνια είχαμε την πλήρη απουσία της ΔΑΚΕ που σε αυτές τις εκλογές ζητάει την ψήφο των εργαζόμενων  για να μετατρέψει ξανά το σωματείο μας σε μακρύ χέρι του υπουργείου Υγείας. Να μην τους το επιτρέψουμε.  Είναι η ώρα για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι του Αγλαΐα Κυριακού να βγουν νικητές. Όλοι μαζί ενωμένοι, αλληλέγγυοι ο ένας δίπλα στον άλλον, παλεύουμε μαζί για την δουλειά μας, τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας!».

 
Ψηφοδέλτιο Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
 
ΓΚΙΓΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ∆ιοικητικός 
∆ΟΞΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ∆Ε Παρασκευαστών 
ΓΡΥΠΑΡΗΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ Ειδικευόµενος Παιδιατρικής 
ΖΑΡΚΑ∆ΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ραδιολόγος Ακτινολόγος 
ΚΑΖΟΛΕΑ ΕΛΕΝΗ Βοηθός νοσηλευτικής 
ΚΟΝΙ∆ΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ∆ιοικητικός 
ΚΡΗΤΑ ΖΩΗ Νοσηλεύτρια 
ΛΙΒΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Παιδοχειρουργός 
ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ειδικευόµενος ορθοπεδικός 
ΝΤΟΥΖΕΠΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Αναισθησιολόγος - Εντατικολόγος 
ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ∆Ε Χειριστών Εµφανιστών 
ΣΕΚΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ιατρός ορθοπεδικός 
ΣΕΡΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ιατρός καρδιολόγος 
ΤΖΙΟΥΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Παιδίατρος Εντατικολόγος 
ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Εξειδικευόµενος Εντατικολόγος