Εργατικό κίνημα
Νοσ. Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Δύναμη για το σωματείο

Απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για το ΕΣΥ, είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε ως Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΑΕΠΑ) να βγούμε πάλι πρώτη δύναμη στο σωματείο και να έχουμε την πλειοψηφία του ΔΣ. 

Η παρουσία μας την προηγούμενη διετία σηματοδότησε την επανέναρξη των κινητοποιήσεων στο νοσοκομείο υπέρ της δημόσιας Υγείας ενάντια στις πολιτικές της διοίκησης και της κυβέρνησης. Υπήρξε σαφώς αυξημένη συμμετοχή σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, που δείχνει ότι υπήρξε κινητοποίηση των εργαζομένων. Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε ακόμα περισσότερους συναδέλφους ώστε να εγγραφούν στο σωματείο και να συμμετέχουν στις συνελεύσεις. 

Οι προκλήσεις είναι μεγάλες καθώς ο νέος υπουργός Υγείας ανοίγει συνεχώς επιθέσεις. Προσπαθούν να καταργήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία και κυρίως με τη δυνατότητα των νοσοκομειακών γιατρών να ιδιωτεύουν και των ιδιωτών να εισέλθουν στα νοσοκομεία. Η πιο μεγάλη πρόκληση στον δικό μας χώρο είναι η ιδιωτικοποίηση του παιδοογκολογικού τμήματος, στην οποία αντιστεκόμαστε σθεναρά. Επειδή οι εργαζόμενοι αρνούνται να υπογράψουν τη συμμετοχή τους, η διαδικασία μετατροπής του σε ΝΠΙΔ παίρνει συνεχώς παρατάσεις από πέρσι. Σε αυτή τη θητεία μας είναι μείζον στόχος να μην περάσει αυτή η ιδιωτικοποίηση.  

Ταυτόχρονα η δράση μας ενεργοποίησε και δυνάμεις που είναι στην αντίθετη κατεύθυνση. Η παράταξη Νέα Πνοή εμφανίστηκε από το πουθενά τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, στην οποία ανάμεσα σε άλλους συμμετέχουν γνωστά στελέχη της ΔΑΚΕ. Δεν πήρε θέση για τίποτα, ούτε για τα απογευματινά χειρουργεία παρότι τους προκαλέσαμε να τοποθετηθούν. 

Γιώργος Σέρβος, 
επιμελητής Α' καρδιολόγος, 
επανεκλεγείς με την ΑΕΠΑ, Αντιπρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ του σωματείου εργαζομένων
 

Αποτελέσματα εκλογών για το νέο ΔΣ
του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Ψήφισαν 316
Άκυρα-Λευκά 11
 
Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή 158 ψήφοι 5 έδρες
Νέα Πνοή 127 ψήφοι 4 έδρες
Αγωνιστική Συσπείρωση 20 ψήφοι 0 έδρες